Culy Homemade: frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu

We hadden zin om weer eens een recept met tofu te maken. Maar dan wel krokante, perfect gebakken tofu (en niet de sponzige variant). Deze frisse Thaise saté-bowl bleek de perfecte match. We maken ‘m regelmatig met gebakken kippendijen, maar dankzij de kick ass saus vol smaak, is deze vega variant minstens zo lekker!

Ook als je niet zo van tofu houdt, raden we je toch eens aan om dit recept te proberen. Deze krokante variant heeft een vlezige textuur en neemt de smaak van de Thaise currysaus perfect op.

Deze vega bowl vol smaken is geïnspireerd op een recept dat we ooit leerden van de stoere Britse chef Gizzi Erskine. Net als wij hier doen, kun je het helemaal aanpassen aan je smaak. Voeg bijvoorbeeld taugé toe, vervang de bruine rijst door bloemkoolrijst en probeer het een keertje met Thaise basilicum. Erg lekker!

Vegetarische Thaise saté-bowl met tofu

Zo maak je deze Thaise saté-bowl

Giet de tofu af en laat het blok daarna goed uitlekken op meerdere laagjes keukenpapier. Snijd het in blokjes en hussel ze met het kerriepoeder en een snuf zout.

Verhit een pan met anti-aanbaklaag op medium tot hoog vuur en giet er een laagje olie in. Bak de blokjes tofu een minuut of drie aan beide kanten, tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

Zet een andere pan of wok op medium tot hoog vuur en fruit de currypasta 2 minuten. Doe de bouillon, kokosmelk, bruine suiker, pindakaas en vissaus erbij en voeg ook de limoenblaadjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat een minuut of 5 inkoken tot een mooie saus. Tip: deze saus is vloeibaarder dan gewone satésaus en heeft meer de dikte van een beurre blanc.

Schep de rijst in kommen en leg de groenten en de tofu ernaast. Giet wat van de satésaus over de tofu en maak af met de gehakte kruiden en de pinda’s.

Tofu bowl

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste recepten in je inbox

Reageer op artikel:
Culy Homemade: frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu
Sluiten