Redactie
Redactie Diner 7 jan 2014

Aziatisch koken: zo maak je zelf currypasta

Culy-lezer Rik, expert op het gebied van de Aziatische keuken en blogger van Puur Eten, maakt regelmatig een bijzonder Aziatisch recept voor ons. Dit keer: zo maak je zelf currypasta!

Week de gedroogde chili even in warm water tot het zacht wordt. Rooster de korianderzaadjes en kardemom een paar minuutjes in een hete, droge pan. Dit zorgt ervoor dat er nog meer smaak vrij komt. Schil de geelwortel en gember, pel de knoflook en sjalotjes en snij vervolgens alles in kleine stukjes. Tijd voor de vijzel.

Tip: doe niet alles tegelijkertijd in de vijzel. Het duurt anders erg lang voordat je een fatsoenlijke pasta krijgt. Begin bijvoorbeeld alleen met de knoflook en zout om vervolgens tot een pasta te vijzelen.

Voeg daarna in stappen de overige ingrediënten toe. Iedere keer pas iets toevoegen als je een fijne pasta hebt. Dat werkt beter. Overigens gebruiken ze in Thailand lang niet altijd de vijzel. Ik zag vaak dat de restaurantjes hun currypasta in een blender maakten. Als je een stevige blender hebt, kun je die ook gebruiken in plaats van een vijzel.

PuurEten_Khao_Amok_TSP131117_0002 (Medium)PuurEten_Khao_Amok_TSP131117_0003 (Medium)PuurEten_Khao_Amok_TSP131117_0005 (Medium)PuurEten_Khao_Amok_TSP131117_0009 (Medium)
De foto’s zijn gemaakt door Tijn Schmitz in de kookstudio van Sjef Kok.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Aziatisch koken: zo maak je zelf currypasta
Sluiten