Culy Homemade: bloemkoolrijst

Toegegeven: toen we voor het eerst hoorden over bloemkoolrijst, dachten we… waarom? Inmiddels zijn we er dol op. Het is supersnel gemaakt (sneller dan gewone rijst!), gezond en bovendien: lekker.

Ideaal is dat bloemkoolrijst koolhydraatarm is en dus licht, maar tóch vullend. Bovendien is het een perfecte manier om extra groente binnen te krijgen. Altijd een goed idee!

Met deze rijst kun je trouwens alle kanten op: serveer in plaats van gewone rijst, maak er nasi van of gebruik ‘m als basis voor een salade.

Zo maak je de perfecte bloemkoolrijst:

Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd ‘m in (kleine) roosjes. Hak ze in een keukenmachine tot ze de structuur van rijstkorrels hebben.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en schroei de rijst 1 minuut. Let op dat -ie niet bruin wordt!

Voeg dan de bouillon toe, leg een deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat zo ongeveer 5 minuten stomen en klaar is je bloemkoolrijst.

Culy Homemade bloemkoolrijst

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!