Redactie
Redactie Recepten 9 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: goddelijke mozzarellasticks

Deze mozzarellasticks zijn gevaarlijk lekker! Maak ze eventueel van tevoren (je kunt ze goed invriezen) en serveer met tomaten- of chilisaus. Yum! 

Tip: voordat je kunt aanvallen moeten de mozzarellasticks een paar uur in de vriezer. Houd hier rekening mee bij de timing en maak ze desnoods de dag van tevoren.

Halveer de mozzarella zodat je twee dikke plakken hebt. Snijd elke plak in vier lange stengels. Verdeel de bloem over een bordje, kluts de eieren in een brede kom of diep bord en verdeel het paneermeel over een brede kom of diep bord. Meng het paneermeel met het zout en de Parmezaan.

Rol de mozzarellasticks door de bloem. Rol nu de mozzarellasticks eerst door het geklutste ei, vervolgens door het paneermeel, dan weer het ei en sluit af met paneermeel. Door twee lagen te paneren wordt de kans dat de sticks tijdens het bakken scheuren aanzienlijk kleiner. Leg de mozzarellasticks in een bakje in de vriezer gedurende drie uur.

Verwarm de olie (in een diepe pan of frituurpan) tot 180 graden. Test of het vet heet genoeg is met een thermometer of door er een stukje brood in te gooien; als het begint te ‘dansen’ is het vet heet genoeg.

Leg de sticks op een draadspan in de olie en frituur per drie of vier, afhankelijk van de grootte van je (frituur)pan. Serveer gelijk met tomatensaus of hot sauce, maar pas op dat je je mond niet verbrandt!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.