Redactie
Redactie Recepten 25 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: ravioli met pesto en cantharellen

Yes, een recept met cantharellen! Deze ravioli met cantharellen en pesto zou niet misstaan in een goed Italiaans restaurant, heeft slechts vijf ingrediënten en staat mooi binnen een kwartiertje op tafel. Smakelijk!

Cantharellen zijn vooral in Frankrijk maar ook onder chefs enorm gewild. Zie ze als het paradepaardje van de paddenstoelen. Met een licht peperachtige smaak en een verleidelijk uiterlijk. In deze pasta maak je ze tot een echt herfstgerecht.

> Meer over paddenstoelen: het grote overzicht van paddenstoelen: van champignon tot shiitake

ravioli met cantharellen
Bron: Culy

Zo maak je deze ravioli met cantharellen

Maak de cantharellen schoon en snijd de houtige eindje van de steeltjes. Bak de cantharellen ongeveer 10 minuutjes op medium vuur in een koekenpan in boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.

Kook de ravioli volgens de verpakking (verse ravioli hoeft maar ongeveer 3 minuutjes te koken). Verwarm de pesto met een flinke eetlepel boter in een pannetje op laag vuur en voeg 1 tot 2 eetlepels van het pastawater toe om de saus wat te verdunnen.

Giet de ravioli af en dresseer op het bord met de pesto. Leg daar de cantharellen op en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Culy Homemade: lasagne van ravioli in een koekenpan (klaar in 10 minuten)

Meer recepten met cantharellen: