Culy Homemade: huevos rancheros met chorizo en jalapeño’s

Huevos rancheros is een stevig Mexicaans eiergerecht. In dit recept gaan we all the way en voegen we er nog wat chorizo en jalapeños aan toe. Als dat geen geweldig brunchgerecht is, weten wij het ook niet meer.

Wij vinden deze huevos rancheros trouwens ook een ideaal thuiswerk-gerecht. Waarom? Omdat de bereidingstijd zelf uitermate kort is. Het gerecht moet dan wel 45 minuten in de oven, maar in die tijd kun je gewoon rustig verder aan het werk.

huevos rancheros met chorizo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Huevos rancheros met chorizo

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet twee ovenschaaltjes klaar en besprenkel met een beetje olijfolie.

Doe alle ingrediënten (behalve de eieren en de chorizo) in de kan van een blender en mix tot een homogene massa. Er mogen zeker nog stukjes in zitten. Voeg er tot slot de chorizo aan toe en blend nog eens kort. Proef en voeg naar smaak nog wat extra zout en peper toe. Roer goed.

Verdeel de inhoud van de blender over de ovenschaaltjes. Breek telkens één ei en laat de inhoud voorzichtig op het mengsel glijden.

Schuif de ovenschaaltjes voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak 45 minuten, of tot de eiwitten niet meer rauw zijn.

Haal uit de oven en schuif de ovenschaaltjes op een bord. Snijd de resterende chorizo in plakjes en schik de plakjes rond het ei. Werk af met een paar schijfjes ingelegde jalapeño, gehakte koriander en wat verse peper.

Serveer met tostadas of brood.

huevos rancheros met chorizo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke lunchgerechten?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: huevos rancheros met chorizo en jalapeño’s
Sluiten