Rabarber-gembercompote met slagroom

Culy 7 mei 2013 Dessertrecepten

Yes, het rabarberseizoen is weer begonnen! Dit receptje voor rabarber-gembercompote van MadebyEllen is heerlijk fris en een perfect toetje. Maar ook stiekem erg lekker bij een hartig hoofdgerecht; rabarber kan weer prima bij gegrilde lamskoteletjes. Enjoy!

Tip: zorg voor mooi uitziende- en buigzame rabarberstengels. Deze moeten vooral niet stug zijn. Haal alleen als het echt nodig is draden van de stengels bij het schoonmaken. Je verliest anders de mooie rood-roze kleur.

Doe de rabarber in een grote pan en voeg de gember samen met de suiker en een goede scheut water toe. Breng aan de kook en laat op zacht vuur in ongeveer 12 minuten gaarkoken.

Haal de plakjes gember uit de pan en laat de compote afkoelen.

Klop de slagroom en serveer deze samen met de rabarbercompote. Strooi de munt over het gerecht.

Culy.nl  2013-05-06 om 17.26.43

Voor 4 à 6 personen:

  • 1 kilo rabarber, schoongemaakt en in stukjes van 1,5 cm
  • 4 cm verse gember, geschild en in plakjes
  • 100 gram rietsuiker
  • scheut water
  • ongezoete slagroom
  • paar blaadjes verse munt, fijngehakt

 

Reageer op artikel:
Rabarber-gembercompote met slagroom
Sluiten