Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 14 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pornstar panna cotta (met passievrucht en ‘n kick!)

Wat krijg je als je ‘n pornstar martini kruist met een iconisch Italiaans toetje? Juist: een pornstar panna cotta met passievrucht als grote sterspeler. Daarmee hebben we opnieuw een toffe variant op het roomdessert bedacht, eentje die grote kans heeft om de hit van de zomer te worden.

Vroeger dachten we dat panna cotta een moeilijk, technisch gebeuren was. Inmiddels weten we wel beter: in feite hoef je gewoon heel kort de room op te koken met gelatine en te laten opstijven in de koelkast. Het principe is zó eenvoudig dat we er eens in de zoveel tijd een leuke variant op bedenken. Met dit exotische exemplaar (met een kick!) hebben we een nieuwe favoriet te pakken.

Trend van dit moment: panna cotta in bijzondere smaken

Pornstar panna cotta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de pornstar panna cotta

Laat de gelatineblaadjes vijf minuten weken in koud water.

Doe de melk, slagroom en de kristalsuiker in een klein pannetje. Voeg ook de passoa en het vruchtvlees van één van de passievruchten toe aan de pan. Zet het vuur aan, roer met een garde en laat de suiker oplossen. Laat het mengsel daarna nog drie minuten zachtjes pruttelen.

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze daarna toe aan het pannetje met de melk. Zet op laag vuur en roer met een garde tot de gelatine is opgelost. Haal van het vuur.

Vet je kommetjes goed in met de zonnebloemolie. Verdeel het melk-room-mengsel over de kopjes. Dek af met plasticfolie en laat minstens vier uur (maar een nacht is altijd goed) opstijven in de koelkast.

Maak ondertussen de topping voor je panna cotta. Roer daarvoor het vruchtvlees van de resterende passievruchten met het sap van 1/2 limoen en een kneepje agavesiroop of honing door elkaar. Proef en voeg naar smaak eventueel meer zoetstof toe.

Haal de pornstar panna cotta voor het serveren uit de koelkast. Dompel de onderkant van de kommetjes voorzichtig kort in gekookt water om de toetjes los te maken van de vorm. Leg een bordje bovenop het kopje en draai om.

Maak de pornstar panna cotta af door er wat van de passievrucht met limoen over te lepelen.

Pornstar panna cotta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer leuke varianten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.