Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 10 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: valentijnstoetje van rozen (panna cotta met rozensmaak)

Romantischer dan dit wordt het niet met deze rozen panna cotta. Een knalroze valentijnstoetje met rozenblaadjes, perfect voor Valentijnsdag (of een andere romantische gelegenheid). Om samen van te genieten.

Bij de toko vonden we tot onze verbazing rozenpasta. Ons hart begon uiteraard direct sneller te kloppen; we kennen de flesjes namelijk al van de pandanvariant waar we zo verzot op zijn. Nog iets waar we verzot op zijn: toetjes met de smaak (en de kleur!) van rozen. En met Valentijnsdag in zicht móésten we daar wel een recept mee maken. Maak kennis met deze knalroze rozen panna cotta.

Rozen Panna Cotta Valentijnsdag / valentijnstoetje
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de rozen panna cotta

Doe de melk, slagroom, kristalsuiker en rozenpasta in een klein pannetje. Verhit de pan op het vuur en laat de suiker oplossen en laat het mengsel daarna nog drie minuten zachtjes pruttelen.

Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze daarna toe aan het pannetje met het roze mengsel. Zet op laag vuur en roer met een garde tot de gelatine is opgelost. Haal van het vuur.

Vet je kommetjes goed in met neutrale olie. Verdeel de rozen panna cotta over de kopjes. Dek af met plastic folie en laat minstens vier uur (maar een nacht is altijd goed) opstijven in de koelkast.

Haal de panna cotta voor het serveren uit de koelkast. Dompel de onderkant van de kommetjes voorzichtig kort in gekookt water zodat de toetjes los laten. Leg een bordje bovenop het kopje en draai met een snelle beweging om.

Decoreer de rozen panna cotta met rozenblaadjes. Verwijder hiervoor eerst de steel van de rozenbottels, deze is erg hard. Hak de gedroogde rozenbottelblaadjes fijn en bestrooi de rozen panna cotta met de rozenbottelblaadjes. Serveer koud.

Rozen panna cotta voor Valentijnsdag / valentijnstoetje
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer Valentijnsrecepten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.