Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 9 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pandan cotta (panna cotta met pandan)

Met deze pandan cotta kun je ‘ns lekker indruk maken op je vrienden. Want hoewel het er behoorlijk spectaculair uitziet (toch?), is dit toetje in feite supersimpel. Het enige wat je hoeft te doen is pandanpasta door de room van je panna cotta roeren. Dit kun je.

Voor de pandanpasta moet je wel even naar de toko snellen. Zo’n flesje groen spul barst van het aroma en is daarmee een van onze favoriete smaakmakers in uiteenlopende desserts. In deze pandan cotta dus, maar hou je vooral niet in om het ook in andere zoetigheden te verwerken.

Wat is pandan en wat kun je ermee doen?

Pandan cotta (panna cotta met pandan)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de pandan cotta (panna cotta met pandan)

Laat de gelatineblaadjes vijf minuten weken in koud water.

Doe de melk, slagroom en de kristalsuiker in een klein pannetje. Voeg ook de pandanpasta toe aan de pan. Zet het vuur aan, roer met een garde en laat de suiker oplossen. Laat het mengsel daarna nog drie minuten zachtjes pruttelen.

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze daarna toe aan het pannetje met de melk. Zet op laag vuur en roer met een garde tot de gelatine is opgelost. Haal van het vuur.

Vet je kommetjes goed in met de zonnebloemolie. Verdeel het melk-room-mengsel over de kopjes. Dek af met plasticfolie en laat minstens vier uur (maar een nacht is altijd goed) opstijven in de koelkast.

Haal de panna cotta voor het serveren uit de koelkast. Dompel de onderkant van de kommetjes voorzichtig kort in gekookt water om de toetjes los te maken van de vorm. Leg een bordje bovenop het kopje en draai fluks om.

Serveer de pandan cotta met de geraspte kokos.

Pandan cotta (panna cotta met pandan)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.