Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 15 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pasta met pistache, burrata en mortadella

Is er een kleine pistachehype gaande? Het zou zo maar eens kunnen; we zien het in croissants, in cruffins, in lattes en in maritozzi. Dringend tijd om nog ‘ns een knaller van een pistacherecept te lanceren dus. Maak kennis met deze pasta met pistache, burrata en mortadella. Ofwel: met je nieuwe grote liefde.

De combinatie pistache-mortadella-burrata is natuurlijk niks nieuws. In Italië tref je het vaker aan op pizza’s of tussen een broodje. Dit recept bewijst dat die combo ook weer een voltreffer is bij pasta. Welke soort je daarvoor inzet, laten we trouwens aan jou. Van papardelle tot casarecce of rigatoni: bij dit gouden trio is alles lekker.

De belangrijkste pastasoorten en hun namen (en waar ze het lekkerst voor zijn!)

Pasta met pistache, burrata en mortadella
Bron:

Pasta met pistache, burrata en mortadella

Maak een snelle pesto door de pistachenoten te mixen met de olijfolie en een snuf zout en peper. Dit gaat het beste in de vijzel, maar in de blender of staafmixer kan ook.

Kook de pasta volgens de verpakking en bewaar een kopje van het pasta water. Meng de afgegoten, nog hete pasta met de pistachepesto en voeg eventueel een beetje van het pastawater toe als je vindt dat het geheel te droog is.

Verdeel de pasta met pistache over borden en maak af met de burrata, de mortadella, extra zwarte peper en eventueel wat extra druppels olijfolie.

Pasta met pistache, burrata en mortadella
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer simpele pasta’s?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.