Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 7 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: honeycomb met chocolade

Tijdens het maken van deze honeycomb met chocolade voel je je een soort patissier slash wetenschapper. Dat komt vooral door het effect van baking soda op de karamel, waardoor je ineens boven een pan met woest borrelende, schuimende karamel hangt.

Een veiligheidsbril heb je niet nodig, maar een suikerthermometer is handig. Heb je die niet? No worries: in het recept leggen we uit waar je dan op moet letten.

Of we honeycomb nou een koekje of snoep moeten noemen, weten we eigenlijk niet precies. Misschien zit het wel ergens in het midden. Het zalige midden, welteverstaan. Superleuk om een keertje te maken en gelukkig helemaal niet ingewikkeld.

honeycomb recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je honeycomb met chocolade

Zet een bakplaat klaar en bekleed ‘m met bakpapier.

Doe de suiker, honing, golden syrup en het water in een pannetje met een dikke bodem. Zet het vuur aan, op een lage temperatuur.

Laat zachtjes pruttelen tot de suiker helemaal is opgelost, dat zou ongeveer 5 tot 7 minuten moeten duren.

Zet het vuur dan hoger en laat de suiker koken (knoop in je oren: niet roeren!) tot het zogenaamde ‘hard crack’-stadium op je kookthermometer. Gebruik je geen kookthermometer, houd dan 5 tot 7 minuten aan en check of de suiker een iets donkerdere tint heeft gekregen.

Haal het pannetje van het vuur en wacht tot de grootste belletjes zijn ingezakt. Roer er dan met een houten lepel de baking soda doorheen. Opgepast: het is net een goocheltruc, want het mengsel zal 3x in volume toenemen en wild bubbelen en bruisen. Let op dat je de suiker niet aanraakt met je handen, want het is kokend heet.

Giet de honeycomb meteen op de bakplaat. Het zou een flinke berg moeten opleveren. Laat ongeveer 4 uur afkoelen en uitharden.

Smelt de chocolade. Breek de honeycomb in stukken en haal ze aan één kant door de gesmolten chocolade. Laat de stukjes honeycomb met chocolade uitharden op een stuk bakpapier.

Meer lekkers om te bakken:

zelf honeycomb maken
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy