Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pittige wontonsoep met zelfgemaakte wontons

Voor wontonsoep kun je natuurlijk altijd kant-en-klare wontons kopen in de Aziatische supermarkt. Maar met deze versie laten we je zien dat zelfgemaakte wontons in een mum van tijd klaar kunnen zijn. En echt: die zijn zo veel lekkerder! O en beloofd: de bouillon voor deze pittige wontonsoep is binnen twee minuten klaar.

Er is echt niks mis met een zak kant-en-klare wontons uit de toko. Wat heet: we hebben zelf ook altijd wel zo’n zak in de vriezer liggen bij wijze van voorraad. En die kun je ook prima gebruiken in deze pittige wontonsoep. Dan heb je binnen een paar minuten een soepje op tafel staan.

Culy Homemade: snelle Chinese wontonsoep

Toch raden we je aan om ook een keer zelf wontons te maken. Als je eenmaal de slag van het vouwen te pakken hebt, is het eenvoudiger dan je denkt. Zelfgemaakte wontons hebben een zijdezachte textuur en een verse vulling die je helemaal naar eigen smaak kunt kruiden. Heb je wontons over, vries ze dan in!

Onze versie van deze soep is geïnspireerd op een recept van chefkok Jeremy Pang. Wil je de soep iets steviger maken, voeg dan eventueel nog wat groente toe, zoals stukjes Chinese kool of paksoi.

Pittige wontonsoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pittige wontonsoep

Doe de de lente-ui, knoflook, bieslook, koriander en shiitake in de kom van een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de garnalen toe, samen met de sojasaus, sesamolie en suiker. Laat de keukenmachine nog even draaien tot alles goed is gemengd.

Tijd om de wontons te vouwen. Zet een kommetje met koud water klaar.

Neem een velletje in je hand, doop je wijsvinger in het water en smeer de rand in. Verdeel ongeveer een theelepel van de vulling over het midden van het wontonvel. Vouw dan de onderste punt over de vulling naar de bovenste punt. Druk goed dicht. Je hebt nu een driehoekje in je handen. Vouw dan de twee buitenste punten naar onderen. Breng ze naar elkaar toe en plak ze aan elkaar met wat water (leuk weetje: ze noemen deze vorm ook wel ‘The Dark Knight Rising’ omdat het wat weg heeft van het hoofd van Batman).

Breng een grote pan met water aan de kook. Zet het vuur iets lager zodat het water zachtjes kookt en laat de wontons ongeveer 4 minuten garen, tot ze boven komen drijven. Dit moet je misschien in een aantal batches doen.

Breng ondertussen in een andere pan de kippenbouillon aan de kook en voeg de oestersaus en de chili-olie toe (maak de soep zo pittig als je wilt). Roer door elkaar.

Schep de gare wontons in serveerkommen en giet de bouillon eroverheen. Garneer de pittige wontonsoep met wat van de fijngehakte bieslook.

Pittige wontonsoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: pittige wontonsoep met zelfgemaakte wontons
Sluiten