Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 4 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: perentaartjes met steranijs en een bol ijs

Zien ze er niet lief uit, deze perentaartjes met steranijs? Niet alleen zijn ze mooi om naar te kijken, zo’n steranijsje geeft dit toetje ook een spannende nasmaak. Samen met een bol van je favoriete roomijs is ‘t een onweerstaanbaar toetje.

Wij kozen hier voor karamelijs, wat goed matcht met de karamel van de peer in de perentaartjes zelf. Ook vanille-ijs is natuurlijk altijd lekker, of speculaasijs.

perentaartjes met steranijs
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Perentaartjes met steranijs

Snijd de peren in de lengte doormidden. Verwijder voorzichtig het klokhuis van elke helft met een scherpe lepel of een meloenlepel, zodat er een perfect rond gat ontstaat. Duw een steranijsje in elk gaatje.

Verdeel de boter over de bodem van een ovenbestendige koekenpan die groot genoeg is voor de vier peerhelften. Doe de boter in de pan, laat een beetje smelten en voeg de suiker en het zout toe. Roer met een garde tot de suiker is opgelost en laat geduldig koken tot de boter schuimt en er een goudbruine massa ontstaat. Schik er de peren in met de platte kant naar beneden. Kook nog 2 minuten mee en haal van het vuur. Zet apart.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rol het bladerdeeg uit en snijd er met een mesje voorzichtig peervormige stukken uit die groot genoeg zijn om de individuele gekarameliseerde peren ruim te bedekken. Drapeer deze stukken over de afgekoelde peren in de pan en zorg ervoor dat het deeg de karamel in de pan raakt.

Zet de pan met de perentaartjes gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg mooi gebakken is. Haal de pan (met ovenwanten!) uit de oven en schep elk perentaartje omgekeerd op een bord.

Serveer de perentaartjes met een bol ijs naar keuze. Let op: de steranijs eet je niet op.

perentaartjes met steranijs
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer heerlijke toetjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.