Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: makkelijk toetje met fruit en kletskoppen

Nog op zoek naar een makkelijk toetje met fruit? Nou, makkelijker dan dit wordt het niet. Mascarpone, kletskoppen en wat fijngesneden fruit naar keuze: meer heb je eigenlijk niet nodig voor een heerlijk nagerecht.

Dit makkelijke toetje staat binnen 5 minuten op tafel. Het leuke is dat je het natuurlijk helemaal aan je smaak kunt aanpassen. Wij brachten de mascarpone op smaak met wat kardemom (nieuwe verslaving), maar probeer ook eens kaneel, speculaaskruiden of wat roze peper (heel spannend!).

Hetzelfde geldt natuurlijk voor het fruit. Wij gebruikten een mix van fijngesneden mango, appel, granaatappel en passievrucht. Maar je kunt je natuurlijk helemaal uitleven. Gebruik kakifruit, sterfruit, frambozen, bosbessen, aardbeien of wat je ook maar lekker vindt (en bijvoorbeeld in het seizoen is!).

> Meer makkelijke toetjes? Deze 20 makkelijke toetjes staan binnen 10 minuten op tafel

Makkelijk toetje met fruit en kletskoppen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Makkelijk toetje met fruit en kletskoppen

Breng de mascarpone op smaak met de kardemom.

Nu gaan we het toetje stapelen. Begin met een kletskop, schep daar ongeveer een halve eetlepel van de mascarpone op en wat van het fruit. Dek af met een kletskop en herhaal dit riedeltje.

Strooi tot slot nog een klein beetje poedersuiker over de toetjes voor een feestelijk effect.

Voilà: zo maak je een makkelijk toetje met fruit!

Meer kersttoetjes

Op zoek naar nog meer ideeën voor het nagerecht voor kerst? Maak bijvoorbeeld onze glühwein cheesecake, makkelijke chocolademousse met kletskop-kruim of een feestelijke tarte tatin.

> Ook handig: de lekkerste toetjes met mascarpone op een rij