Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 12 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: makkelijk toetje met rabarber en frisse yoghurtmousse

Van recepten voor makkelijke toetjes kun je er nooit genoeg hebben! Wij voegen weer een nieuw recept toe aan je repertoire, ditmaal met rabarber in de hoofdrol. Deze seizoensgroente kun je het beste zo veel mogelijk gebruiken, zolang de voorraad strekt.

Waar moet je op letten als je rabarber koopt? Ga voor stevige stengels, liefst zo rood mogelijk en met zo min mogelijk groen.

Hangop kun je tegenwoordig in de meeste supermarkten kant-en-klaar kopen. Maar je kunt het ook zelf maken, door yoghurt in een schone theedoek in een vergiet te laten uitlekken. Laat de yoghurt zo vier uur ‘hangen’, tot ‘ie stevig is. Daarna kun je ‘m gebruiken in dit recept.

Makkelijk dessert met rabarber

Makkelijk toetje met rabarber: zo maak je ‘m

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de stengels rabarber in lange stukken van zo’n 3 centimeter lang. Hussel ze in een kleine ovenschaal of braadslede met de andere ingrediënten. Rooster de rabarber ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi zacht en sappig is.

Klop met een mixer de ingrediënten voor de yoghurtmousse op tot een luchtig mengsel. De yoghurt moet halfzachte pieken hebben en licht en luchtig zijn.

Maak de toetjes op door eerst wat van de yoghurtmousse in een glas te scheppen. Met een spuitzak krijg je het mooiste resultaat, maar gewoon scheppen gaat het snelst. Schep er wat van de sappen van de rabarber op.

Voeg nog een laagje mousse toe en verdeel daarna 3 tot 4 stukjes rabarber over de toetjes. Maak af met de fijngehakte pistachenoten. Zó lekker.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.