Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 6 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: koffiemousse met tahin-chocoladesaus van Ottolenghi

Ons oog viel laatst op een valentijnsrecept dat kookheld Ottolenghi had bedacht voor The Guardian. Het betreft een recept voor koffiemousse met een tahin-chocoladesausje, geroosterde noten en amarettikoekjes. Jaaaa jongens, dat mag wat ons betreft niet alleen met valentijn, maar gewoon élke dag op tafel.

Klinkt het recept je wat intimiderend in de oren? Da’s dan onterecht. Want naast verschrikkelijk lekker, is het recept ook nog eens erg makkelijk. Echt het type toetje dat je zonder stress gaat maken wanneer er gasten komen.

Met deze hoeveelheden maak je zes kleinere porties van de koffiemousse. Het is trouwens ook aan te raden om ze niet groter te maken, want machtig is dit toetje wel.

koffiemousse met saus van chocolade en tahini (van ottolenghi)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Koffiemousse met tahin-chocoladesaus

Doe de eerste zes ingrediënten van de mousse in een grote kom en mix met de standmixer tot medium-zachte pieken. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Proef en geef Ottolenghi een standbeeld voor deze geniale uitvinding.

Rooster – als je dat nog niet gedaan hebt – de noten in een droge koekenpan.

Verdeel de mousse over zes kommetjes, lepel er wat van de saus over en werk af met de geroosterde noten en de verkruimelde amaretti-koekjes.

Saus met chocolade en tahini als deel van de koffiemousse
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

5 x de lekkerste vegetarische recepten van Ottolenghi

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.