Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 4 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Artisjokdip met witte bonen (lekker op de borrelplank)

De Vlaamse dames Johanna Goyvaerts, Tine Lejeune en Barbara Serulus hebben samen een kookboek gemaakt waar het plezier voor eten vanaf druipt. Hun boek DINER is wat ons betreft één van de leukste kookboek-ontdekkingen van de afgelopen tijd (en er zijn nogal wat leuke kookboeken verschenen!). Hun recept voor artisjokdip met witte bonen is een allemansvriend voor alle feestelijke momenten die in het verschiet liggen.

Simpele maar spectaculaire etentjes geven: Johanna, Tine en Barbara zijn er een kei in. Elk hoofdstuk in dit boek bestaat uit recepten die bij elkaar passen en dat ook nog eens volgens het seizoen. Deze artisjokdip met witte bonen kan het hele jaar door, maar tijdens de feestdagen doet ‘ie ‘t ook heel goed.

“Wie niet weet dat hier bonen inzitten, proeft ze niet. Ze zorgen voor een romige textuur maar houden zich daarna gedwee op de achtergrond zodat de artisjok met alle eer gaat lopen. Wij gebruiken kant-en-klaar gemarineerde artisjokharten maar op water opgelegde kunnen ook. Al zouden we dan voor een tikje meer karakter nog een snuf gedroogde kruiden toevoegen zoals oregano, tijm of bonenkruid.”

Artisjokdip
Bron: DINER

Artisjokdip met witte bonen

1. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water. Haal de artisjokken uit de olie en houd deze olie apart voor de afwerking.

2. Mix alle ingrediënten samen met een snuf peper en zout in de blender tot een smeuïge crème. Wanneer de crème nog te vast is kan je altijd een extra lepeltje water toevoegen. Proef of er nog peper of zout nodig is.

3. Schep in een kommetje en werk af met de opzijgehouden olie van de marinade (of een extra scheutje olijfolie), de piment d’Espelette en de takjes dille.

DINER cover

DINER van Johanna Goyvaerts, Tine Lejeune en Barbara Serulus (uitgeverij Luster) is nú te koop voor € 32,50

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.