Melvin Sturm
Melvin Sturm Homemade 5 jun 2025
Leestijd: 2 minuten

Makkelijk scoren aan tafel: felgroene pasta met garnalen en basilicumsaus

Deze felgroene pasta met garnalen zet je slechts binnen een kwartier op tafel, echt waar! Supermakkelijk, waanzinnig lekker en zeg nou zelf: hij spat toch zo van je bord af?

Deze simpele pasta is niets meer dan wat basilicum blenden met ricotta om die mooie groene kleur te creëren.

Basilicum heeft ontzettend veel smaak en maakt de pasta lekker fris, ideaal voor een zonnige dag dus.

6 x inspiratie om vaker ricotta in je keuken te gebruiken

We maken dit pastagerecht nog wat extra frisser door een kneepje citroen toe te voegen en wat lekkere knoflookgarnalen.

Mix overigens niet direct alle ricotta met de groene blaadjes in de keukenmachine. Op de een of andere manier worden zuivelproducten namelijk waterig in zulke apparaten.

Pasta met garnalen en basilicum
Melvin Sturm voor Culy

Recept: pasta met garnalen en basilicum

  1. Breng een grote pan met water en een flinke snuf zout aan de kook.
  2. Mix de basilicum met steeltjes en al samen met twee eetlepels ricotta tot een gladde massa in een keukenmachine.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit in de tussentijd een koekenpan op hoog vuur. Giet wat olijfolie in de pan en bak de garnalen een minuut aan terwijl je ze continu in beweging houdt.
  5. Draai het vuur uit en voeg de geraspte knoflook en de chilivlokken toe. Roer goed door elkaar zodat alles goed gemengd is.
  6. Voeg de basilicumsaus en de overige ricotta toe aan de pan met de garnalen. Schep de gekookte pasta in de pan samen met wat kookvocht (maak ‘m zo smeuïg als je zelf wil!)
  7. Knijp een halve citroen uit boven de pasta en voeg de zest van de citroenschil toe. Breng op smaak met veel zwarte peper en eventueel wat zout.
  8. Verdeel de pasta over de borden en strooi de gehakte pistachenoten over het gerecht.
Pasta met garnalen en basilicum
Melvin Sturm voor Culy

 

Meer gerechten met garnalen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.