Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 2 jun 2025
Leestijd: 2 minuten

Ravioli met garnalen, tomaatjes en vadouvan-roomsaus

Dit raviolirecept met garnalen, tomaatjes en vadouvanroomsaus is het soort gerecht dat op een doordeweekse avond nét dat beetje extra magie op tafel tovert. Het is snel klaar, praktisch, en toch verrassend luxe. Door de toevoeging van vadouvan krijgt dit Italiaanse pastagerecht ineens een kruidige Oosterse twist – en dat maakt ‘m net even anders dan anders.

Perfect dus voor iedereen die toe is aan een nieuw pastarecept met een verrassende draai, zonder uren in de keuken te staan. Bonuspunten: het ziet er ook nog eens uit alsof je stiekem een cursus ‘casual fancy koken’ hebt gevolgd.

Wat is vadouvan eigenlijk?

Hoor je het in Keulen donderen bij de naam vadouvan? Geen paniek: vadouvan is een specerijenmengsel, gemaakt van Indiase kruiden met Franse invloeden. Het ligt tegenwoordig gewoon in goed gesorteerde supermarkten of speciaalzaken. Die Franse invloed proef je in het gebruik van gebakken ui, sjalot en soms knoflook – een zachte, zoetige basis.

Vadouvan: dit specerijenmengsel is een mix tussen India en Frankrijk

De Indiase kant wordt vertegenwoordigd door aromatische specerijen zoals kardemom, komijn, mosterdzaad, fenegriek, curryblad en nootmuskaat. Vadouvan is dus een warm, rijk mengsel dat gerechten een diepe, licht exotische smaak geeft. Ideaal om een simpel raviolirecept net wat spannender te maken. Heb je geen potje in huis? Geen zorgen: een snufje kerriepoeder komt aardig in de buurt.

Raviolirecept met garnalen en vadouvanroomsaus
Winnie Verswijvel voor Culy

 

Raviolirecept met garnalen, tomaatjes en vadouvan-roomsaus

  1. Zet de grillstand van je oven aan. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Voeg een snuf zout, peper en wat suiker toe en schep door elkaar. Plaats gedurende 15 minuten in de warme oven.
  2. Kook ondertussen de ravioli volgens de verpakking en giet af.
  3. Verhit in een andere pan een scheut olijfolie en bak de garnalen gaar. Voeg de room toe en draai het vuur lager. Breng op smaak met de vadouvan en proef af op zout en peper.
  4. Haal de tomaatjes uit de oven en schep ze over in de pan. Voeg ook de afgegoten ravioli toe en roer alles nog eens door.
  5. Verdeel het geheel over borden en maak af met wat rucola en met extra zwarte peper.
Ravioli met garnalen en vadouvanroomsaus
Winnie Verswijvel voor Culy

Op zoek naar meer verrukkelijke raviolirecepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.