Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 14 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Eton Mess met advocaat en bokkepootjes (voor Pasen!)

Eton mess is voor velen een bekend gerecht. Waarschijnlijk omdat het heel lekker is, maar stiekem ook een beetje doordat het makkelijk te bereiden is. Een eton mess bestaat uit slechts een paar ingrediënten en is ook nog ‘s ideaal als je veel eters hebt. Deze variant is het ideale dessert voor Pasen (want advocaat én bokkepootjes) en verrassend lekker (ook als je niet zo van advocaat houdt).

Men neme een paar glazen, gooit alle ingrediënten bij elkaar en voilà: het dessert voor Pasen is klaar.

pasen van advocaat

Zo maak je het dessert voor Pasen

Natuurlijk kun je voor het maken van de Eton Mess kant-en-klare advocaat in de supermarkt kopen, maar veel lekkerder (en voller van smaak) is het om advocaat zelf te maken. Dus stap 1: advocaat maken. Als je de advocaat hebt gemaakt, laat je deze afkoelen in de koelkast tot hij helemaal koud is.

Met de overgebleven eiwit van de advocaat maak je zelf meringues. Doe dit door 4 eiwitten met 125 gram poedersuiker en 125 kristalsuiker op te kloppen tot een stijf geheel. En met stijf bedoelen we echt stijf: je moet de bak op z’n kop kunnen houden zonder dat het mengsel eruit valt.

Schep de meringues op een bakplaat en zet ze voor 1 tot 2 uur (afhankelijk van de grootte van de meringues) op 100 graden in een voorverwarmde oven. Het hoeven geen prachtig gevormde meringues te worden, want in de ‘mess’ gaan we ze toch verkruimelen. Laat ook de meringues helemaal afkoelen voor gebruik.

Klop vervolgens de slagroom op met wat extra suiker (maak het zo zoet als je wilt) tot een lekker, lobbig geheel.

Als je de advocaat, meringues en slagroom hebt gemaakt, kun je aan de slag met het maken van de Eton Mess. Pak vier doorzichtige glazen en doe eerst in elk glas een laagje advocaat. Schep hier vervolgens wat slagroom in en verkruimel er een laagje meringue over. Top dit af met een bokkepootje.

Herhaal dit nog een keer, zodat je twee keer vier lagen maakt en het glas lekker vol zit. Gek op bokkepootjes? Steek er dan nog eentje extra op voor de leuk (of hap ze lekker weg tijdens het bereiden).

Ook interessant: Waar komt de naam Eton Mess eigenlijk vandaan?