Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 14 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: galette met vijgen, geitenkaas en tijm

Mensen met een vijgenboom opgelet: wij hebben de perfécte bestemming voor jullie jaarlijkse vijgenoogst. Hier stoppen we ze namelijk in een snelle galette met geitenkaas, honing, amandel en tijm. Wie wil er nú al een stukje?

Vijgen zijn in seizoen van augustus tot november. Wij vinden ‘t de ideale gelegenheid om ze te gebruiken in zoete én hartige gerechten. Deze galette met vijgen houdt een beetje het midden tussen de twee. Voor de fans van zoet-hartige combinaties dus…

Van taart tot salade: de lekkerste recepten met verse vijgen

Galette met vijgen, geitenkaas en tijm
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Galette met vijgen, geitenkaas en hazelnoot

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet een taartvorm neer op een bakplaat.

Klop de geitenkaas los met de honing en een royale snuf peper en zout.

Leg het taartdeeg met bakpapier en al in een ronde taartvorm: waarschijnlijk hangt er een flinke flap deeg over de rand en dat willen we.

Strijk de geitenkaas met de achterkant van een lepel over de bodem van het deeg. Verdeel dan de vijgen over de bodem. Leg er veel op, ze zullen nog krimpen. Besprenkel de vijgen met wat extra vloeibare honing en een paar streepjes balsamicocrème.

Vouw de rand van het deeg deels over de vulling. Dit mag er een beetje rommelig uitzien, dat maakt een galette net zo charmant! Bestrijk de rand met het losgeklopte ei en geef het geheel nog eens een snuf zout en peper.

Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Dit is ovenafhankelijk: check of de galette mooi stevig is en zo niet, bak ‘m dan steeds nog 5 minuten extra.

Haal de galette met vijgen uit de oven en bestrooi met nog een beetje zeezout, de geroosterde amandelschilfers en de verse tijm.

Meer recepten met vijgen?

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.