Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 2 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Mojito cheesecake met munt-limoenroom en gemberkoekjes

Alle cheesecake-fans opgelet! Het is tijd om de keuken in te duiken. Sabine Koning levert met Cheesecake – het kookboek voor echte cheesecakefans namelijk het ultieme naslagwerk af voor wie hartjes in zijn ogen krijgt van deze taart. Het boek staat vol met de lekkerste cheesecake recepten. Van gin-tonic cheesecake tot aan Ferrero Rocher-cheesecake. Wij mogen alvast dit recept voor onweerstaanbare mojito cheesecake met je delen!

Denk aan al het goede van een Mojito, denk aan al het goede van een cheesecake en mix die twee met elkaar. Dat wil je toch meteen proeven?! Aan de slag dus.

Mojito cheesecake recept
Sabine Koning

Mojito cheesecake

Bekleed de springvorm volledig met bakpapier.

Maal de gemberkoekjes in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter en roer goed door. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

Doe de slagroom in een pannetje en leg hier de takjes munt in. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur uit zodra de slagroom kookt en laat de slagroom volledig afkoelen. Haal daarna de takjes munt uit de pan.

Klop de mon chou samen met het poedersuiker luchtig. Voeg dan de rum, muntroom en zakjes Klop-Fix toe. Klop het geheel tot het lijkt op stijfgeklopte slagroom.

Stort het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de cheesecake een hele nacht in de koelkast opstijven.

Maak de volgende dag de munt-limoenroom. Verwarm hiervoor eerst weer de slagroom met de munt in een pannetje en laat de room volledig afkoelen.

Klop de afgekoelde slagroom met de rest van de ingrediënten op. Spuit toefjes van de munt-limoenroom over de bovenkant van de cheesecake en garneer de taart met verkruimelde gemberkoekjes, partjes limoen en verse muntblaadjes.

Cheesecake door Sabine Koning

Cheesecake – het kookboek voor echte cheesecakefans – van Sabine Koning (uitgeverij Nieuw Amsterdam) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 20,- euro.

De lekkerste cheesecake recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.