Redactie
Redactie Recepten 25 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Witte chocolade Oreo cheesecake van Miljuschka

Onze favoriet Miljuschka Witzenhausen heeft een nieuw kookboek: Lekker Miljuschka. We mochten een lekker recept uitkiezen om met jullie te delen en de keuze was natuurlijk simpel: een taart! En wel een witte chocolade Oreo cheesecake.

Witte chocolade én Oreo, loopt het water je al in de mond?

Hét recept voor Oreo cheesecake

Maal de Oreo’s fijn in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Druk het oreo-mengsel aan in de springvorm. Klop 200 milliliter van de slagroom met de suiker stijf. Los de gelatine op in een pan met de resterende 100 milliliter slagroom boven zacht vuur.

Smelt de witte en pure chocolade au bain-marie, apart van elkaar, dus elk in een eigen vuurvaste kom op een pan met kokend water; zorg dat de bodems van de kommen het water niet raken.

Meng de gesmolten witte chocolade met de roomkaas, de stijfgeklopte slagroom en de slagroom met gelatine en stort op de koekbodem.

Roer de olie door de gesmolten pure chocolade. Dip de Oreo’s White Choc in de chocolade en druk ze in de taart. Versier die met overgebleven pure chocolade en de witte chocoladevlokken. De taart hoeft niet gebakken te worden, maar moet wel een paar uur opstijven in de koelkast.

Disclaimer: deze cheesecake is supermachtig! Dus snijd kleine puntjes.

Lekker Miljuschka
Foto: Renée Frinking

Lekker Miljuschka ligt vanaf nu voor € 20,- in de (digitale) boekwinkel.

Meer overheerlijke cheesecakes maken? Check onze ultieme guide: Cheesecake maken, de beste recepten op een rij!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.