Sinaasappelcheesecake in een glaasje (met pepernoten!)

Culy 1 dec 2016 Recepten

Op zijn bakblog RutgerBakt.nl deelt Rutger van den Broek zijn favoriete bakrecepten. Wij mogen elke maand een heerlijk recept van hem delen. Dit keer: sinaasappelcheesecake in een glaasje met pepernoten.

“Dit is een perfect dessert om voor Sinterklaasavond te maken. De bodem is gemaakt van pepernoten, met daarop een heerlijk romig sinaasappel-cheesecake-mengsel.

De cheesecake hoeft niet gebakken te worden en daardoor is dit Sinterklaasdessert supersnel klaar. Als afwerking heb ik gekozen voor verse sinaasappel met truffelpepernoten, maar daar kan je natuurlijk naar hartenlust mee variëren.”

Het recept

Doe de pepernoten in een diepvrieszak en sla ze met een deegroller tot kruimels. Meng de kruimels met de gesmolten boter en verdeel het kruimelmengsel over vier glazen.

Klop de slagroom met de suiker stijf op. Voeg de roomkaas, de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap toe en klop het mengsel nog enkele minuten door met een elektrische mixer. Verdeel het cheesecakemengsel over de vier glazen. Laat de cheesecake tot gebruik opstijven in de koelkast.

Garneer de glaasjes cheesecake voor het serveren met de verse sinaasappel en de gehakte truffelpepernoten.

Tip: De sinaasappelsap kan je ook vervangen door sinaasappellikeur.

sinaasappel-cheesecake-glaasje-pepernoten

Foto: Erik Spronk

Voor 4 personen:

  • 80 gram pepernoten
  • 25 gram boter, gesmolten
  • 200 ml slagroom
  • 80 suiker
  • 200 gram roomkaas
  • 1 sinaasappel, rasp
  • 2 eetlepels sinaasappelsap

Verder nodig:

  • 2 handsinaasappels, partjes tussen de vliezen uit gesneden
  • Handje (of twee handjes) truffelpepernoten, grof gehakt
Reageer op artikel:
Sinaasappelcheesecake in een glaasje (met pepernoten!)
Sluiten