Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 21 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je de beroemde Marinara Meatballs van Jansz. in Amsterdam

De Marinara Meatballs (gehaktballetjes in tomatensaus van restaurant Jansz. in het Pullitzer Hotel in Amsterdam zijn inmiddels beroemd. De voormalige chef (die onder andere werkte bij Momofuku) maakte die tijdens zijn sollicitatie bij het restaurant. Ze werden zó lekker bevonden, dat ze op de kaart moesten. 

Niet alleen staan de Marinara Meatballs daar gelukkig nog steeds op, je kunt ze nu ook nog eens zelf maken. Want het keukenteam van Jansz. deelt hun geheime recept met je.

> Lees ook: De leukste lunchtentjes in de Negen Straatjes in Amsterdam

Marinara meatballs van Jansz.
Bron: Jansz.

Zo maak je Marinara Meatballs

Bereidingswijze Meatballs

Meng alle ingrediënten, behalve de frituurolie, in een grote kom. Gebruik je handen om ervoor te zorgen dat het mengsel goed is gemengd en maak kleine balletjes. Verhit een koekenpan met de olie en bak de gehaktballen langzaam, op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn.

Bereidingswijze Marinarasaus

Hak de wortels, selderij, knoflook, tomaten en uien fijn. Doe het allemaal in een verwarmde pan en bak kort. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het 20 minuten langzaam koken. Pureer en zeef het mengsel. Serveer de gehaktballetjes samen met de saus en werk af met Parmezaanse kaas en citroenschil.

Bon appétit!

Meer meatballs:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.