Redactie
Redactie Inspiratie 24 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

De leukste lunchtentjes in de Negen Straatjes in Amsterdam

De Negen Straatjes is één van de leukste ‘wijkjes’ in het centrum van Amsterdam. De Culy-redactie zit er vlakbij; een ideale plek om tussen de middag er even uit te piepen voor een lekkere lunch. Wij maakten een overzicht voor je met onze favoriete lunchtentjes.

Over de Negen Straatjes

In de 17e eeuw werd de grachtengordel ontworpen: met de Heren-, Keizers- en Prinsengracht. Deze vier hoofdgrachten werden door dwarsstraatjes met elkaar verbonden.

Komend vanaf de Prinsengracht richting Singel en beginnend bij het meest noordelijke drietal, is de volgorde van deze (negen!) straatjes: Reestraat – Hartenstraat – Gasthuismolensteeg – Berenstraat – Wolvenstraat – Oude Spiegelstraat en Runstraat – Huidenstraat – Wijde Heisteeg.

Pluk Amsterdam – Reestraat 19
Pluk is dé plek om je vriendin(en) mee naartoe te nemen, want hier is het altijd een gezellige boel. Op de toonbank liggen taartjes, bars en muffins hoog opgestapeld, zij-aan-zij met keukenaccessoires, chocoladerepen, notitieboekjes en zelfs sieraden.

Want Pluk is niet alleen een plek om fijn koffie te drinken – of een sapje – met wat lekkers, het is óók een toffe winkel.

Pluk Amsterdam Negen Straatjes
Bron: Pluk Amsterdam

Nooch – Reestraat 11
Nooch is een hippe tent in de Negen Straatjes waar je fijne Aziatische gerechten met een eigentijdse twist kunt eten. Pannenkoekjes met eend, Taiwanese noedelsoep, sushi en bijpassende cocktails.

Nooch / Negen Straatjes
Bron: Nooch

Jansz. (in het Pulitzer hotel) – Reestraat 8
Jansz. is geopend voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Ze serveren klassiekers: oesters, gepocheerde eieren, salades en sandwiches bijvoorbeeld. Maar ook een speciaal lunchmenu van twee gangen met koffie/thee en eventueel nog een nagerecht.

Jansz. Negen Straatjes

Screaming Beans – Hartenstraat 12
Voor de koffieliefhebber is Screaming Beans een fijne plek. De koffie wordt hier met zorg bereid en is nog lekker ook. Als je geen zin hebt in koffie kun je hier ook terecht voor een heerlijk wijntje – een bijzondere keus voor een espressobar, inderdaad. Ook vind je broodjes en zoetigheden op de kaart.

Bron: Facebook

H24 – Hartenstraat 24
Bij H24 op nummer 24 hebben ze een uitgebreide lunchkaart. Het interieur is hip, maar ongedwongen en de kaart heeft zelfs voor je meest kieskeurige vrienden wat lekkers. Salades, broodjes, hotdogs, clubs en burgers. En altijd goed: het broodje kroket.

H24 Negen Straatjes
Bron: H24

‘t Kuyltje – Gasthuismolensteeg 9
Deze minuscule broodjeszaak bestaat al vijftig jaar en heeft enorm lekkere broodjes. De vleeswaren, zoals de filet américain en de pastrami, worden zelf gemaakt. Absoluut een bezoekje waard!

Libertine Comptoir de Cuisine – Berenstraat 22
Bij de hippe hotspot Libertine Comptoir de Cuisine draait het allemaal om… wentelteefjes. En die serveren ze hier zowel zoet als hartig, geïnspireerd op de Franse cuisine. Wentelteefjes met Nutella en gekarameliseerde banaan, met kreeft of met steak tartare, allemaal op brioche.

Nielsen – Berenstraat 19
Amsterdamse gastvrijheid, kwalitatieve ingrediënten en huisgemaakte gerechten vind je bij lunchcafé Nielsen. De gerechten zijn geïnspireerd op de Amerikaanse keuken, zoals een Club Sandwich die van Johannes van Dam ooit een 8,5 kreeg.

Brix – Wolvenstraat 16
Brix is een fijne bar waar je ook goed kunt lunchen: lekkere sappen en smoothies, broodjes, uitsmijters en salades. Een gezellige plek om te zitten midden tussen de bakstenen en het ietwat rauwe interieur.

Bron: Facebook

De Doffer – Runstraat 12-14
De Doffer is een oer-Hollands café waar je heerlijke authentieke gerechten kunt bestellen. Geen poespas, en de lekkerste saté voor vrijdagavond.

De Doffer negen straatjes
Bron: De Doffer

Singel 404 – Singel 404
Huisgemaakte taarten, rijkelijk belegde broodjes en quiches staan er op de kaart bij Singel 404. Iedere dag zit het hier rond lunchtijd bomvol, en kom je in de zomer, dan moet je in de rij staan voor het terras.

Toos & Roos – Herengracht 309
Quiches, omeletten, rijkelijk gevulde soepen en sandwiches staan er op de kaart bij Toos & Roos. Allemaal gemaakt van biologische producten. Pluspunt: er staan onwijs veel vegetarische gerechten op het menu. Like!

Bron: Toos & Roos

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.