Culy Homemade: mango smoothie met kardemom en saffraan

In ons lijstje van favoriete specerijen staat kardemom héél hoog. Het geeft immers de meest uitéénlopende gerechten een spannende nasmaak. Ook in deze mango smoothie zorgt de kardemom voor extra diepte. Superlekker met homemade granola.

Heb je nog geen potje kardemom in huis? Doe dit dan onmiddellijk, you won’t regret. Je zult het namelijk nog voor véél meer dan voor deze smoothie kunnen gebruiken: in zelfgemaakt chai extract (voor een homemade chai latte), in kardemombullar (move over cinnamon rolls!) of in Indiase kip korma.

In de smoothie hebben we ook nog een beetje saffraan verwerkt. Dat geeft de smoothie iets meer diepte en een mooie gele kleur. Heb je dat niet in huis, dan is de smoothie ook gewoon nog heel erg lekker zonder saffraan.

> Nog wat kardemom over? Maak eens deze kardemummabullar (Zweedse kardemombroodjes)

mangosmoothie met kardemom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de mangosmoothie met banaan en kardemom

Doe alle ingrediënten in de blender (of maatbeker indien je een staafmixer gebruikt) en meng tot een gladde massa.

Schenk uit in glazen en serveer eventueel met homemade granola.

mangosmoothie met kardemom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer smoothies?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: mango smoothie met kardemom en saffraan
Sluiten