Culy Homemade: zo maak je een heerlijke kip korma

Culy 7 nov 2014 Diner

Een heerlijk mild Indiaas gerecht: kip korma. Deze kip korma kook je helemaal zelf van verse ingrediënten.

Voor een sneller recept, kun je de gehele kruidenpasta ook kant-en-klaar kopen bij de toko of supermarkt. Zie onderstaande afbeelding voor een paar van onze favorieten! Als je een kant-en-klare korma pasta koopt, kun je de eerste stappen van dit recept overslaan.

5060005460495

Als je zelf de korma pasta maakt:

Verhit de ghee of olie in een ruime pan en bak de ui, knoflook en gember ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot het lekker geurig is.

Voeg de cashewnoten en kokosrasp toe, schep het geheel goed door en bak een paar minuutjes.

Voeg nu de garam masala (specerijenmengsel) toe en bak een minuutje mee. Voeg de blokjes tomaat toe, roer het geheel goed door en haal van het vuur. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of pureer met een staafmixer tot een mooie gladde pasta.

Als je een kant-en-klare korma pasta gebruikt, kun je vanaf hier beginnen:

Kook de basmati rijst.

Bak in een pan de kip gaar in een beetje ghee of olie. Zodra de kip goudbruin en bijna gaar is, voeg je de korma-pasta, het amandelschaafsel, de fijngehakte koriander en de kokosmelk toe. Zet het vuur hoger en laat het geheel inkoken.

Zodra het mengsel bubbelt, zet je het vuur helemaal laag en sudder je het gerecht nog zo’n 5 tot 10 minuten door. Als je van een wat zurige en romige smaak houdt, kun je er een flinke lepel (magere) yoghurt doorheen roeren.

Serveer met gekookte basmati rijst.

Voor 4 personen:

Voor de korma pasta:

  • 25 gram kokosrasp
  • 20 gram cashewnoten
  • 75 gram ghee of neutrale olie
  • 25 gram garam masala (specerijenmengsel, te koop bij toko en supermarkt)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tomaat, in kleine blokjes
  • 1 stukje gember, geschild en fijngesneden of geraspt
  • Peper & zout

En verder:

  • 400 gram kipfilet of kipdijfilet, in stukjes
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 50 gram amandelschaafsel
  • Handvol (zo’n 20 gram) koriander, fijngehakt
  • Optioneel: een flinke lepel (magere) yoghurt
  • Om erbij te serveren: basmati rijst
Reageer op artikel:
Culy Homemade: zo maak je een heerlijke kip korma
Sluiten