Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijke crème brûlée van maar 3 ingrediënten

Een Franse klassieker: crème brûlée. Wat nou als we je vertellen dat je dit zalige toetje ook met 3 ingrediënten kunt maken? Het truucje zit ‘m in het gebruik van vanille-ijs, waardoor je zelf geen custard hoeft te maken. Zo wordt ‘t opeens wel een heel makkelijk toetje!

Het maken van een crème brûlée kan een uitdaging zijn, vooral bij het kloppen van de custard. Door vanille-ijs te gebruiken, omzeil je die stap. Het enige wat je hoeft te doen is eidooiers toevoegen aan gesmolten ijs en dit mengsel volgens de klassieke methode au-bain marie bakken. Afmaken doe je zoals gewoonlijk door je brander te bewegen over een dun laagje suiker. Zo simpel kan het zijn.

Makkelijke creme brulee met 3 ingredienten
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Crème brûlée met maar 3 ingrediënten

Verwarm de oven voor op 160 graden en zet vier ramekins klaar.

Schep het vanille-ijs in een kom. Doe het ijs in de magnetron en smelt het ijs in ongeveer 30 tot 40 seconden. Laat het gesmolten ijs 5 minuten afkoelen, zodat de eidooiers niet zullen stollen.

Doe de eidooiers bij het gesmolten ijs. Mix goed met een garde, tot de eidooiers zijn opgenomen in het beslag.

Giet vervolgens het crème brûlée mengsel in de ramekins. Plaats de ramekins in een grote ovenschaal. Giet water in de ovenschaal. Zorg dat het water tot de rand van de crème brûlée komt, dit zorgt ervoor dat de custard niet breekt.

Zet de ovenschaal in de oven en bak de crème brûlée in 40 tot 50 minuten gaar. Verplaats de ramekins naar een afkoelrek en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe daarna plastic folie over de ramekins en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Haal de crème brûlée 30 minuten voor het serveren uit de koelkast. Besprenkel met een dun laagje suiker en brand tot karamel met je crème brûlée brander. Laat het toetje 5 minuten afkoelen en serveer.

Makkelijke creme brulee met 3 ingredienten
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer makkelijke toetjes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.