Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 16 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: salade met orzo, geroosterde artisjok en venkel, bresaola en dille

Een zomerse salade to the max, waar je bijna niks voor hoeft te doen en binnen 20 minuten op tafel staat? Yes, waar kunnen we tekenen? Bij deze orzo salade met geroosterde artisjokken, bresaola en dille. Simpelweg genieten.

De artisjokharten en venkel, geroosterd met balsamico-azijn, kappertjes, citroen en knoflook zijn verrukkelijk en zijn eigenlijk al een gerecht op zich. Maar samen met een salade van orzo, rucola en dille is het fris, zomers en bìzar lekker. De bresaola is optioneel en kan dus ook weggelaten worden voor een vegetarische variant. Al zijn deze fijne plakjes gerookt vlees wél heel erg lekker.

Om misverstanden te voorkomen: orzo is geen rijst, maar pasta in de vorm van een rijstkorrel, dus eigenlijk mag je dit een pastasalade noemen, maar dat hoeft niet.

Salade orzo artisjokken
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Salade met orzo, geroosterde artisjok en venkel, bresaola en dille

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de artisjokharten en venkelreepjes in een ovenschaal. Verdeel de kappertjes eroverheen. Maak een mengsel van de helft van de olie, balsamamico-azijn, citroensap en knoflook. Verdeel dit over de groente en zet voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Meng de orzo met de rucola, overgebleven olie, dille, peper en zout. Meng de groente (met het kookvocht) erdoor heen. Verdeel de bressiola eroverheen.

Salade orzo artisjok
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Nog meer inspiratie met orzo of artisjokken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.