Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 3 jun 2025
Leestijd: 2 minuten

Luie, snelle Laffeh: gevuld Libanees flatbread met kefta (gekruid gehakt)

Dit is dé luie maaltijd voor op die dagen waarop je totaal geen zin hebt om te koken en eten bestellen geen optie is. Gelukkig is er dan Laffeh,  Libanees flatbread gevuld met gekruid gehakt (kefta) opgerold tot een wrap – en dat is alles wat je wilt!

Laffeh: lekker gevuld flatbread

In de Libanese keuken wordt deze maaltijd een laffeh genoemd, maar in Nederland staat het beter bekend als de Libanese wrap: opgerold flatbread (platbrood) gevuld met kruidig vlees, of vegetarisch met gegrilde groente, rauwkost en verse kruiden.

Een Libanese wrap eet je zo uit het vuistje, en het is daarom ideaal als streetfood, snack voor onderweg en comfortfood voor op de bank bij een fijne serie.

Libanese Laffeh - kefta
Ogechi Chibueze voor Culy

Het fijne aan Libanees brood, is dat je de kefta – een gehaktvulling die ook wel bekendstaat als köfte, meestal in de vorm van gehaktballetjes – direct op de wrap kunt aanbrengen.

Dat is dus ook dé hack waarmee je voorkomt dat alle sappen uit je laffeh druppelen. Geen balletjes rollen, maar het rauwe gehaktmengsel direct op de wrap smeren, is dus het devies – net als bij lahmacun (Turkse pizza).

Je grillt dan eerst het brood samen met het kruidige gehakt. Daarna vul je de wrap met tzatziki, Romaine-sla, tomaat, komkommer en verse kruiden: munt en peterselie. Ogen dicht en genieten maar!

Specerijenmix baharat: wat is het en hoe maak je het zelf?

Libanese Laffeh - kefta
Ogechi Chibueze voor Culy

Luie Libanese laffeh met kefta maken

  1. Meng voor de sumak-uien de rode uien en peterselie met 1 theelepel sumak en het sap van een halve citroen in een bakje. Zet opzij tot je de laffeh gaat vullen.
  2. Meng het gehakt met de geraspte ui, gehakte peterselie en baharat. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  3. Pak het Libanese brood erbij, zoek naar scheurtjes aan de randen van het brood, net als bij een pita. Scheur het brood vervolgens voorzichtig open.
  4. Smeer het gehaktmengsel uit over de binnenkant van het brood. Leg de andere zijde erop en doe de laffeh in de grill. Heb je geen grill? Leg ‘m dan in een pan. Grill de laffeh ongeveer 5 minuten, of tot het vlees gaar is.
  5. Smeer de tzatziki in het midden van de laffeh gevolgd door partjes tomaat, komkommer, de sumak-uien en blaadjes verse peterselie en munt. Wikkel de wrap dicht en serveer.

Nog meer luie recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.