Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: bloemkoolnuggets uit de oven (“luie tempura”) met rijst

Met bloemkool kun je ontzettend veel, en dit recept voor bloemkoolnuggets uit de oven (ofwel een soort luie tempura) is weer zo’n fijne creatieve toepassing. Een pittig sausje met gochujang vol umami, gekookte rijst en een frisse koolsalade. Da’s pas een fijn maaltje voor doordeweeks.

Laat de rijst en koolsalade achterwege, en dan heb je in plaats van een vullende avondmaaltijd, een fantastisch borrelhapje. Deze bloemkoolnuggets zijn namelijk ook fantastisch om uit te delen tijdens een feestje. Dit recept wil je zeker weten opslaan!

Maar hoe transformeer je een bloemkool in de oven (!) tot heerlijk krokante nuggets? Dat doen we met onze lazy man’s tempura. Dit luie tempurabeslag is je allerbeste vriend als je ervan verzekerd wil zijn dat jouw bloemkoolnuggets heerlijk crispy de oven uitrollen.

De nummer 1 tip? Die kregen we van Yvette van Boven. Zij vertelde namelijk dat door bloem en maizena te gebruiken, het beslag lichter wordt. Handig!

Vegan bloemkoolnuggets met Koreaanse saus
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vegan bloemkoolnuggets maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Dep de bloemkool goed droog, dit is belangrijk, want zo blijft het beslag goed plakken aan de bloemkoolnuggets.
  3. Meng de bloem met maizena, het knoflookpoeder, peper en zout. Doe vervolgens het water erbij en roer goed, tot alle klontjes eruit zijn.
  4. Voeg alle bloemkoolroosjes toe aan de kom en schep het geheel goed om. Zorg dat alle bloemkoolroosjes zijn bedekt met het beslag en schik daarna op de bakplaat.
  5. Bak de bloemkoolnuggets 30 minuten in de oven, tot ze knapperig vanbuiten zijn, maar zacht vanbinnen.
  6. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Maak ondertussen ook de saus van de bloemkoolnuggets. Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en roer goed.
  8. Meng ook de mayonaise, azijn, sriracha en het citroensap in een kom. Voeg de kool en de wortel toe en meng goed. Zet de salade in de koelkast, terwijl je het gerecht afmaakt.
  9. Breng de saus aan de kook in een hapjespan, en laat zo’n 3 minuten pruttelen, tot ‘ie is ingedekt. Zodra de krokante bloemkoolnuggets uit de oven zijn, mogen ze bij de saus in de pan. Schep het geheel goed om en zorg dat alle nuggets zijn bedekt met de saus.
  10. Schep rijst op de borden en voeg de salade toe samen met de bloemkoolnuggets. Maakt het geheel af met een paar plakjes radijs, een paar takjes koriander en extra sesamzaadjes.
Vegan bloemkoolnuggets met Koreaanse saus
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer verrassend lekkere vegan recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.