Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 27 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: carpaccio van tomaat met pistachetopping

Deze vega carpaccio van tomaat is een fris en origineel gerecht. De kracht zit ‘m in een verslavende topping met pistache en olijf, met een subtiel vleugje sinaasappel. Wij eten ‘m graag zo, als lunch of licht diner, maar ook als bijgerecht is dit fantastisch.

Je raadt het al: voor deze vega carpaccio is de kwaliteit van de tomaten cruciaal. Helaas betekent dat in Nederland eigenlijk: maak dit gerecht in de zomer. Dan zijn de tomaten natuurlijk op hun allerlekkerst, en dat wil je!

vega carpaccio van tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vega carpaccio van tomaat

Gebruik een scherp keukenmes om de tomaten in zo fijn mogelijke plakken te snijden. Schik de tomaten op een schaal, besprenkel met extra vierge olijfolie en bestrooi met een snuf Maldon. Laat in de tomaat trekken terwijl je de rest van de toppings maakt.

Hak daarvoor zowel de olijven als de geroosterde pistachenootjes zo fijn mogelijk. Doe ze samen met het sinaasappelsap, de ras el hanout, de fijngehakte munt en de rijstazijn in een kom en breng op smaak met een snufje suiker en flink wat zout en peper. Roer goed.

Verdeel dit mengsel over de vega carpaccio en rasp er ten slotte wat sinaasappelschil overheen. Lekker met getoast brood.

vega carpaccio van tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer gerechten met veel groenten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.