Ramen-koning Ivan Orkin heeft nu ook een pizzeria geopend

Je kent ramen-koning Ivan Orkin misschien wel van de tv-serie Mind of a Chef. Naast Japanse noodles, legt de chef zich nu ook toe op pizza. Zijn zaak Corner Slice opende in maart, maar wordt nu al de beste pizzeria van New York genoemd.

Serieus over pizza

De liefde voor ramen zit diep bij chef Ivan Orkin: een New Yorker van Joodse komaf. Zo diep, dat hij zich een tijdlang in Japan vestigde en er zijn eigen ramen shop opende. Iedereen verklaarde hem voor gek, maar inmiddels wordt hij gezien als ramen-koning. Zo zie je maar weer: vastberadenheid loont.

Ivan heeft inmiddels nog een liefde: pizza. Samen met zakenpartner David Poran en zijn voormalig werknemer Michael Bergemann opende hij Corner Slice: een pizzakraam op de Gotham West Market in New York. Zo serieus als hij over ramen is, is hij ook over pizza. Want zoals dat gaat bij écht goede pizza, draait het allemaal om het deeg.

YO! Today's Market Slice: The elusive Italian "Agretti" ( @bodhitreefarm @unsqgreenmarket ), Sicilian anchovies, roasted garlic, and pecorino – all on our tomato pie. I had never seen agretti in person before and had to buy it. Let my impulsive purchase be your lunch. @gwmarket . #marketslice#specialslice#cornerslice#pizza#gothamwestmarket#cheeseandseafood#shrimpparmisforlovers#agretti

A post shared by Mike Bergemann (@corner_slice) on

Vierkante pizza’s zijn terug

Dat deeg maken ze bij Corner Slice van een mix van verschillende soorten bloem, allemaal van goede kwaliteit. Ook werken ze met gefermenteerd deeg. Het duurt wel 60 uur om het te laten fermenteren. De bodem is dun maar stevig, gebobbeld en krokant en chewy tegelijk. Daarmee zou het een hele smaakvolle pizzabodem zijn.

Opvallend is bovendien dat ze hier geen ronde pizza’s en pizzapunten serveren. De pizza’s worden in plaats daarvan gebakken als vierkante plaatpizza’s en in vierkanten gesneden. In corner slices dus. Culinair recensenten voorspellen daarmee ook de definitieve terugkeer van de plaatpizza.

Today's Market Slice: "The Nicky Pickles" – our white pie topped with mixed heirloom radishes from @unsqgreenmarket , Sicilian anchovy, parsley, garlic, and shaved pecorino. Think bagna cauda. Think spring. Today Only? . #pizza#spring#dontfeartheanchovy#yogapants

A post shared by Mike Bergemann (@corner_slice) on

Lard bread

Bij je slice drink je een goed kopje koffie en er zijn ook nog heel veel lekkere gebakjes en broodjes te koop. Zorg ervoor dat je hier ook het lard bread proeft: een cake-achtig brood, doorspekt met stukjes proschiutto.

Je vindt het kraampje van Corner Slice in Gotham West Market (600 Eleventh Avenue) in New York. Bij Sugo in Amsterdam kun je trouwens ook hele toffe plaatpizza’s eten: die snijden ze daar in reepjes.

All Baking Done on Premises. . #rhubarbapplecrostata#peppersandeggs#seededsemolinaroll#coldbrew#cortado#cornerslice

A post shared by Mike Bergemann (@corner_slice) on

A post shared by Mike Bergemann (@corner_slice) on

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Ramen-koning Ivan Orkin heeft nu ook een pizzeria geopend
Sluiten