Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 27 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Jans kibbeling met ketjap & limoenblad uit ‘Met Mes & Stokjes’

Mascha Lammes maakte nog niet zo lang geleden samen met haar man Ronald Giphart al zo’n verrekt lekker kookboek, dit keer is ze terug met het vervolg. Haar boek ‘Met Mes & Stokjes’ is wat ons betreft een ode aan het geluksgevoel dat je ervaart als je weer een knallend gerecht ontdekt. Mascha deelt in het boek ook dit recept van haar goede vriend Jan, voor kibbeling op z’n Indonesisch.

Van Surinaamse gehaktballen tot aan Midden-Oosterse knafeh en van Chinese bang bang chicken tot aan Amerikaanse baja fish taco’s. Met Mes & Stokjes heeft van alles wat. Maar bovenal is er die enthousiaste, humoristische toon van Mascha die maakt dat we weer even beseffen hoe verrekte dol we zijn op eten.

Ronald Giphart schreef samen met zijn vrouw Mascha een kookboek en wij gingen bij ze eten

Mascha: “Van dit soort gerechtjes word ik dus heel erg vrolijk: ongecompliceerd en niet pretentieus, maar wel heel erg lekker. Jan, en wij dus ook, gebruikt er gewoon ongekruide kibbeling uit de supermarkt voor. Ik at het bij hem als onderdeel van een rijsttafel. Maar zelf maak ik het vaak als lunchgerecht, al dan niet op een wit knapperig broodje. Let wel op dat je het omscheppen van de kibbeling met beleid doet, want het wordt snel ‘een prutje’.”

Bron: Met Mes & Stokjes

“Jans Kibbeling”

Verhit een flinke scheut olie in een braadpan of hapjespan en fruit de Spaanse peper, de knoflook, de sjalotjes en de limoenblaadjes ongeveer 2 minuten.

Voeg de kibbeling en de ketjap toe en schep voorzichtig om.

Bak de kibbeling in 5 minuten krokant.

Met Mes & Stokjes

Met Mes & Stokjes van Mascha Lammes (uitgeverij Thomas Rap) is nu te koop voor € 29,99

Meer recepten van Mascha:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.