Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 14 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Popcornfalafel van Ronald Giphart en Mascha Lammes

Popcorn én falafel in één recept? Count us hartstikke in voor deze popcornfalafel uit het boek ‘De wereld thuis’ van Ronald Giphart en zijn vrouw Mascha Lammes! Mascha maakte ze voor ons bij ze thuis en we kunnen niet anders dan concluderen dat we een nieuwe verslaving hebben.

Eten speelt een allesbepalende rol in het leven van Ronald en Mascha. Ze halen de wereld in huis door zelf de lekkerste wereldgerechten te bereiden.

In hun nieuwe kookboek De Wereld Thuis vind je 70 bijzondere én bijzonder lekkere recepten van over de hele wereld, van Poolse pierogi en Indiase butter chicken tot aan deze popcornfalafel.

Ronald: “Waar de doorsnee falafel, gemaakt van kikkererwten, naar onze mening vaak een wat droge hap is, is deze variant van popcorn heerlijk luchtig en sappig. We aten hem in Restaurant Neni in Amsterdam en hebben bij thuiskomst meteen het recept opgesnord.”

> Lees ook: Ronald Giphart schreef samen met zijn vrouw Mascha een kookboek en wij gingen bij ze eten

Popcornfalafel
Bron: De Wereld Thuis

Popcornfalafel

Maal 65 gram popcorn fijn in de keukenmachine en schep over in een ruime beslagkom.

Maal vervolgens de knoflook, de chilivlokken, de kruiden en de mais in de keukenmachine fijn en voeg bij het popcornmeel. Voeg de maizena, het limoensap en het zeezout toe en roer goed door.

Stamp de resterende popcorn iets fijner en doe dit met het mineraalwater bij het maisdeeg. Meng alles tot een egaal deeg.

Verwarm de olie in een ruime pan tot 170 ºC. Schep een eetlepel deeg, vorm hier op de lepel een balletje van en laat voorzichtig in de hete olie zakken. Herhaal dit met de rest van het deeg. In totaal worden het ongeveer achttien balletjes. Frituur ze in porties van zes, in ongeveer 3 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op bakpapier.

Lekker als borrelhap en als vulling voor pitabroodjes.

De Wereld Thuis

De Wereld Thuis van Ronald Giphart en Mascha Lammes (uitgeverij Thomas Rap) is nú te koop voor € 24,99 euro. 

Meer falafel recepten: