Redactie
Redactie Dessertrecepten 14 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Homemade caramelsaus uit de magnetron

Slechts een paar ingrediënten maken van elk doodgewoon toetje een ware fantasie voor iedere foodie. Caramelsaus is daar één van, no doubt about it. Helaas kost het zelf maken ervan niet alleen veel tijd en gaat het negen van de tien keer mis, maar blijf je hoe dan ook achter met een grote stapel afwas (brandwonden nog niet eens meegerekend). Zou je denken…

Op TheKitchn vonden we dé oplossing: een recept voor caramelsaus, gemaakt in de magnetron in minder dan tien minuten. Wat zeg je? Ja! Dat is mogelijk!

Meng de suiker met de siroop, het water en citroensap in een magnetronbestendige maatbeker of glazen kom. Zet het mengsel in de magnetron op 750 watt gedurende vijf tot acht minuten, totdat het licht goud begint te kleuren. Let hierbij wel goed op, de caramel kan binnen mum van tijd té donker verkleuren met een bittere massa als gevolg.

Haal voorzichtig de maatbeker of kom uit de magnetron en zet op een droog oppervlak (bijvoorbeeld je aanrecht). Laat het zonder aan te raken ongeveer drie tot vijf minuten afkoelen, of totdat het mengsel amberkleurig wordt.

Voeg een eetlepel van de verwarmde room toe en meng onmiddellijk. De caramel zal heftig beginnen te bubbelen, maar blijf roeren om overkoken te voorkomen. Voeg al roerend steeds meer room in kleine porties toe totdat alles gemengd is. Meng er de vanille en boter door en serveer warm.

Bewaar de saus in een glazen pot of plastic bakje in de koelkast maximaal twee weken.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.