Redactie
Redactie Inspiratie 16 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Tips: zo maak je binnen no time je boter zacht, zonder het te smelten

De kans is groot dat je, net als wij, er halverwege het recept achter komt dat je vergeten bent de boter uit de koelkast te halen, alweer. Ontzettend irritant, want bij de meeste zoete recepten is essentieel dat de boter op kamertemperatuur is en niet keihard, omdat je het anders niet kunt mengen.

Deze handige tips laten zien dat je op zo’n moment niet in paniek hoeft te raken, en Culy dan je beste vriend is. Maak een kopje koffie (of thee), lees het goed door en ga dan vooral rustig verder met het recept.

– Snijd de boter in kleine stukjes. Leg de stukjes op een bord. Kleine stukjes worden veel sneller zachter dan één groot stuk.

Uit je frustraties op de boter. Een efficiente, en vooral kalmerende manier. Leg een stuk boter in een druk-en-sluit-zakje of tussen twee grote vellen bakpapier, neem een irritatie in gedachte en sla het met een deegroller plat. Dit zorgt ervoor dat de boter van structuur zachter wordt, maar tegelijkertijd koel blijft. Na een paar minuutjes je frustraties wegslaan zal de boter zacht genoeg zijn.

– Au bain-marie. Als je echt geen tijd hebt kan je de boter in een kom boven een waterbad zachter maken. Zorg dat het water niet kookt en roer continu. Voorkom dat de boter smelt, anders ben je nog verder van huis.

– Raspen. Rasp je boter op een grove rasp.

De boter is zacht genoeg wanneer je met gemak een afdruk achter kan laten met je duim, en het in stukjes kan breken met je vingers. Lukt het met de bovenstaande methodes niet? Kijk dan naar onderstaande video voor meer tips.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.