Redactie
Redactie Dessertrecepten 15 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Dubbele chocoladetaart met KitKat-crème & jam

Van lezeres Sanne kregen we dit heerlijke recept voor een dubbele (het begint al goed) chocoladetaart met KitKatcrème en jam (en eindigt nog beter). Hoewel het originele recept vraagt om kant-en-klare taartmixen, kan je er ook voor kiezen om zelf de taart te bakken. Klik dan hier voor een heerlijk (glutenvrij) recept voor chocoladetaart.

“Ik heb aan mijn taartbeslag nog wat chocolate chips toegevoegd. Mocht je een rijke chocoladesmaak willen en af en toe een crunchy bite, dan kan je hier dus voor kiezen.”

Bereid de chocoladetaarten volgens de aanwijzingen op de verpakkingen (of volgens het bijbehorende recept) en laat ze volledig afkoelen. Maak terwijl de taarten afkoelen de botercrème door met een garde de poedersuiker en het water te mengen. Voeg vervolgens de boter toe en mix goed met een (elektrische) mixer tot er geen klontjes meer inzitten.

Doe de KitKat-repen in een druk-en-sluit zakje en druk goed dicht. Sla de repen met een deegroller stuk zodat je allemaal kleine stukjes hebt. Voeg de stukjes toe aan de botercrème en het vanille extract. Meng wederom goed.

Snijd één van de taarten horizontaal doormidden met een broodmes of speciale taartzaag. Smeer op de onderste laag de KitKat-botercrème zodat je een gelijke laag hebt en top met de bovenkant.

Smeer op de tweede taart (niet gehalveerd) de jam naar smaak, en leg hier voorzichtig de andere twee lagen op. Laat de taart nog even rusten in de koelkast.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.