Redactie
Redactie Recepten 5 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pecanbroodjes met bruine suiker

Je kent ze wel: de knapperige pecanbroodjes die je bij de meeste supermarkten of in de kiosk ziet liggen. Superlekker en stiekem ook een beetje fout, maar niet als je ze zelf maakt! 

Verwarm je oven voor op 180 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op een plank en laat een paar minuten gedeeltelijk ontdooien. Hak ondertussen de pecannoten met de boter, basterdsuiker, kaneel en zout fijn.

Maak met een mesje drie lijnen in het bladerdeeg, zodat je drie gelijke vlakken hebt. Zorg dat je de vlakken niet los van elkaar snijdt, maar dat het alleen een markering is.

Snijd de twee buitenste vlakken in horizontale, schuin naar beneden lopende strookjes van ruim een centimeter breed (een beetje zoals bij een pijl van Cupido). Verdeel het pecannotenmengsel over het middelste gedeelte van de plakjes bladerdeeg.

Begin bovenaan met het om en om (dus links en rechts) omvouwen van de strookjes. Als het goed is krijg je nu een soort vlechtwerk. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ei. Top met de grof gehakte pecannoten en bak 20 à 25 minuten in de oven of totdat de pecanbroodjes goudbruin zijn.

Afbeelding van pecanbroodjes bij het kerstontbijt
Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.