Culy
Culy Dessertrecepten 28 okt 2013

Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos

Deze bizar lekkere taart, uit het kookboek van Pascale Naessens, lazen we op de fijne blog van An. Het is herfst, dus tijd voor een goddelijke chocoladetaart met speculoos!

Als je ons ergens wakker voor kan maken, is het wel een lekkere taart. Al helemaal als die van chocolade is. Deze chocoladetaart maak je met speculoos en is onze favoriet in de herfst!

Ultiem herfstrecept: chocoladetaart met speculoos

Verkruimel de koekjes tot ze heel erg fijn zijn (met bijvoorbeeld een keukenmachine of vijzel). Giet er de gesmolten boter erover en meng goed. Neem een mooie schaal en bedek de bodem met de speculoosmassa. Druk goed aan.

Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen (chocolade mag echt niet heet worden). Splits de eieren. Roer de eidooiers door de chocolade (deze wordt wat vaster, dus geen paniek).

Klopt het eiwit heel stijf met een mixer. Meng (‘vouw’) voorzichtig het eiwit door de chocolade tot je een echte chocolademousse hebt.

Verdeel de mousse over de speculoosbodem en besprenkel met de chocoladeschilfers. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en serveer.

Dit vind je misschien ook interessant: De lekkerste taartrecept op Culy (omdat er altijd reden is tot feest)

chocoladetaart met speculoos

Ga voor klassiek! Het recept voor de klassieke Hollandse appeltaart

Zei er iemand taart?

Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Misschien is dat ook wel de reden dat je op Culy talloze taartrecepten vindt. Het liefst duiken we zelf de keuken in, maar ergens aanschuiven voor een lekker taartje is ook zeker niet verkeerd. Onze aanraders? Reis af naar Nijmegen voor Down Town, ga naar Rotterdam en scoor je taartje bij Koekela of kies voor vegan: hier eet je de lekkerste vegan taart in Amsterdam

Heerlijke taartrecepten voor de herfst

Reageer op artikel:
Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos
Sluiten