Redactie
Redactie Dessertrecepten 28 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos

Deze bizar lekkere taart, uit het kookboek van Pascale Naessens, lazen we op de fijne blog van An. Het is herfst, dus tijd voor een goddelijke chocoladetaart met speculoos!

Als je ons ergens wakker voor kan maken, is het wel een lekkere taart. Al helemaal als die van chocolade is. Deze chocoladetaart maak je met speculoos en is onze favoriet in de herfst!

Chocoladetaart met speculoos

Zo maak je de chocoladetaart met speculoos

Verkruimel de koekjes tot ze heel erg fijn zijn (met bijvoorbeeld een keukenmachine of vijzel). Giet er de gesmolten boter erover en meng goed. Neem een mooie schaal en bedek de bodem met de speculoosmassa. Druk goed aan.

Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen (chocolade mag echt niet heet worden). Splits de eieren. Roer de eidooiers door de chocolade (deze wordt wat vaster, dus geen paniek).

Klopt het eiwit heel stijf met een mixer. Meng (‘vouw’) voorzichtig het eiwit door de chocolade tot je een echte chocolademousse hebt.

Verdeel de mousse over de speculoosbodem en besprenkel met de chocoladeschilfers. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en serveer.

Dit vind je misschien ook interessant: De lekkerste taartrecept op Culy (omdat er altijd reden is tot feest)

Heerlijke taartrecepten voor de herfst

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.