Redactie
Redactie Recepten 26 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Goddelijke chocoladetaart met gezouten pinda’s

Samuel Levie is één van de oprichters van worstenmerk Brandt & Levie, maar hij doet nog zoveel meer dan dat. Schrijven en koken, bijvoorbeeld. Zijn eigen boek, We eten thuis, is een heerlijke verzameling van familiegerechten. Wij mogen de goddelijke chocoladetaart met gezouten pinda’s uit dit boek met jullie delen.

Recept voor chocoladetaart met gezouten pinda’s

Draai de pinda’s fijn in een keukenmachine. Voeg bloem, boter en suiker toe en mix alles door elkaar. Voeg het water toe als een kruimelig deeg is ontstaan, dan wordt het een mooie bal deeg. Kneed die nog even door, wikkel in folie en leg 15 minuten in de koelkast.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten goed in en bestrooi die met bloem. Rol het deeg uit en bekleed de bodem en zijkant van de springvorm ermee tot zo’n 6 cm hoog.

Vul de vorm met een steunvulling van gedroogde bonen en bak de bodem 20 minuten blind af op 180 graden. Verwijder de steunvulling en bak nog 10 minuten. Laat de bodem afkoelen.

Smelt de chocolade en room au bain-marie tot een glad mengsel. Klop er van het vuur af met een garde de boter door. Giet het mengsel in de bodem. Laat de chocoladetaart 3 uur afkoelen. Eventueel kun je hem serveren met wat schaafsel van chocolade en wat gezouten pinda’s.

We eten thuis, ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 29,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.