Redactie
Redactie Recepten 24 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Choco-pinda-granola taart

Chocolade of pindakaas liefhebber? Dan is deze granola taart een ware traktatie. Vooral door de combinatie met de granola die de bodem heerlijk knapperig maakt, zul je je vingers willen aflikken. Enne, deze taart is glutenvrij, veganistisch en vrij van geraffineerde suikers. Oja: we kregen dit recept van OOT, een nieuw Nederlands granola-merk. 

Neem een springvorm van 18 cm. Bekleed zowel de bodem als de zijkanten met bakpapier. Daarna kun je aan de slag met de bodem.

Meng alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Verspreid de mix vervolgens over de springvorm en druk de mix overal goed aan. Zet de vorm vervolgens in de koelkast.

Dan kun je door met de eerste laag. Meng ook hier alle ingrediënten voor samen totdat het een glad mengsel vormt. Haal de bodem vervolgens even uit de koelkast, en giet de eerste laag over de bodem. Zet de vorm daarna weer in de koelkast.

Om de tweede laag te maken, verwarm je eerst de kokoscrème met het water (in een steelpan) totdat het één geheel vormt. Giet de crème dan in de keukenmachine en voeg de overige ingrediënten toe. Zorg dat alles één glad geheel vormt. Giet deze tweede laag dan op de eerste laag.

Laat de taart minimaal 6 uur in de koelkast staan. Maak de taart af door wat Cacao Boekweit over de taart te sprinkelen, en naar wens eventueel wat gesmolten pure chocolade. Enjoy!

choco-pinda-granola als voorbeeld van herfsttaart recepten
OOT

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.