Redactie
Redactie Diner 28 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Tijd voor snert: zo maak je traditionele erwtensoep

Is er iets wat meer ‘winter’ schreeuwt dan een kom dampende erwtensoep? Het is tijd voor snert! En zo maak je traditionele erwtensoep:

Bekijk de bijbehorende video van 24Kitchen hier.

Zo maak je traditionele erwtensoep:

Spoel de spliterwten om met water en breng ze samen met twee liter water, het ontbijtspek en varkenspoten aan de kook. Haal eventueel schuim dat boven komt drijven weg met een schuimspaan. Laat op laag vuur ongeveer tien minuutjes trekken.

Halveer de prei in de lengte, spoel schoon en snijd in halve ringen. Schil de aardappels en snijd deze, samen met de prei, in grove stukken. Snijd ook de knoflook grof.

Schil de wortels en knolselderij en snijd in blokjes. Voeg alle groenten toe aan de soep samen met de knoflook en laat nog anderhalf uur op laag vuur koken. Roer af en toe goed door en vul eventueel aan met een beetje water.

Schep voor het serveren de varkenspoten en het spek uit de soep. Gooi de poten weg, maar snijd het spek fijn. Roer door de soep, breng op smaak met peper, zout en peterselie. Serveer de erwtensoep met plakjes roggebrood met boter, katenspek en rookworst.

Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.