Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 12 jun 2025
Leestijd: 2 minuten

Eiwitten over? Maak dan Haagse bluf (het toetje met maar 3 ingrediënten)

We blijven het van de daken schreeuwen: retro is weer helemaal hip. Doen we daar dan ook nog een oud-Hollands sausje overheen, dan denken we meteen aan Haagse bluf. Het is het ideale toetje met maar 3 ingrediënten om restjes eiwit mee op te maken.

Eiwitten over

Ligt het aan ons of vraagt het merendeel van de bakrecepten om het splitsen van eieren? De ene keer heb je zo drie eidooiers over en de andere keer een volle kom aan eiwitten.

Haagse bluf recept | restjes eiwit opmaken
Ogechi Chibueze voor Culy

Een oplossing: heb je net een lekkere pasta carbonara of een flinke kom aioli gemaakt en weet je niet wat je moet doen met je restjes eiwit? Kies dan voor Haagse bluf, een supersimpel toetje!

Eiwitten over? Dit zijn handige recepten met eiwitten

Voor dit Haagse bluf-recept gebruiken we rauwe eiwitten. Hierbij is altijd een besmettingsgevaar voor salmonella en dat is belangrijk om in het achterhoofd te houden. Kies daarom bij voorkeur voor superverse of gepasteuriseerde eieren van een betrouwbare bron.

8x voedselveiligsheidstips die iedereen moet kennen

Lekkere toevoeging voor de Haagse bluf

De basis van de Haagse bluf is opgeklopt eiwit met suiker en bessensap, simpel en zonder gedoe. Geen au bain-marie, gelatine of thermometer om het op een goede temperatuur te krijgen, maar heerlijk simpel.

Daarom is het juist leuk om verschillende ingrediënten toe te voegen om er zo een extra speciaal toetje van te maken. Klassiek met een paar rode bessen bijvoorbeeld. Of geef de Haagse bluf een crunch met verkruimelde bitterkoekjes. Het toetje is ook lekker om op te dippen. Voeg daarom eens wafels of lange vingers toe. Je kunt het ook licht houden met enkel wat sinaasappelrasp.

Haagse bluf recept | restjes eiwit opmaken
Ogechi Chibueze voor Culy

Haagse bluf recept

  1. Zorg ervoor dat je kom en de garde van je mixer schoon en vetvrij zijn.
  2. Klop het eiwit van 2 eieren met 200 ml bessensap tot er zachte pieken ontstaan. Voeg vervolgens 200 gram suiker toe terwijl je blijft kloppen, tot er mooie stijve pieken ontstaan.
  3. Schep de Haagse bluf in een mooie glazen. Brand eventueel met een gasbrander de zijkanten van het toetje voor een extra touch.
  4. Decoreer met rode bessen, ander rood fruit, koekjes of wafels.
Haagse bluf recept | restjes eiwit opmaken
Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer retro-toetjes die al-tijd lekker zijn:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.