Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg (Wereld)keuken 13 jun 2025
Leestijd: 2 minuten

Snel op tafel: sappige kippendijen uit de oven met miso, rijst en gebakken ei

Zin in kip in een Aziatisch jasje? Dit snelle recept voor kip uit de oven met miso, rijst en gebakken ei zet je op een doordeweekse dag zó op tafel.

Miso is in de afgelopen jaren van dat mysterieuze goedje uit de toko uitgegroeid tot vaste waarde in de koelkast. Logisch: het is een makkelijke smaakmaker die gerechten in één klap een onwijze boost geeft.

Kijk maar naar dit makkelijke doordeweekse maaltje van kip uit de oven met een sticky jasje van miso, mirin en sojasaus. Terwijl de kip in de oven gaart, kun jij de rijst koken en de eieren bakken.

De verschillende soorten miso op een rijtje en welke je het beste wanneer kunt gebruiken

Makkelijke misokip met rijst en ei
Nancy van Batenburg voor Culy

Snelle kip uit de oven met miso, rijst en gebakken ei

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Begin met de marinade voor de kip. Meng in een ruime kom de miso, sojasaus, mirin, rijstwijn, bruine suiker en sesamolie. Voeg de kippendijen toe aan de kom en bedek ze met de marinade. Zet opzij tot gebruik.
  3. Was de rijst tot er helder water vanaf komt, doe ‘m in een pan met 350 ml water en breng aan de kook. Laat de rijst 10 minuten koken, zet dan het vuur uit en leg een deksel op de pan. Laat de rijst zo nog een minuut of 15 stomen.
  4. Leg ondertussen de kippendijen in een braadslede en lepel de marinade uit de kom eroverheen. Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Snijd ze daarna in reepjes.
  5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de eieren gaar.
  6. Pak er vier diepe borden of kommen bij. Verdeel de rijst over de borden en leg de kip erbij. Schep de gebakken eieren op de rijst. Maak de borden af met de gehakte bosui, wat plakjes komkommer en eventueel wat koriander en een schepje chili-olie.

Zo kun je zelf miso maken (boordevol umami!)

Kip uit de oven met miso en rijst

Meer snelle recepten met kip:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.