Zó maak je de virale gochujang pasta (klaar in 15 minuten!)
Deze gochujangpasta hoort thuis in de categorie snelle recepten voor doordeweeks – en dat is precies de categorie waar we dol op zijn. Dit gerecht is romig, pittig en klaar binnen 15 minuten. Geen wonder ook als je zo’n smaakbom als gochujang inzet.
Pasta met gochujang
Het is misschien wel het meest bekende product uit de Koreaanse keuken: gochujang. Mocht je het toch gemist hebben: gochujang is een traditionele Koreaanse chilipasta, gemaakt van rode pepers, kleefrijst en gefermenteerde sojabonen.
Door het fermentatieproces heeft de peperpasta een diepe, complexe smaak met een perfecte balans tussen zoet en pittig. Een vurige peperpasta die je kunt gebruiken als topping bij je bibimbap en in sauzen en marinades. Bijvoorbeeld voor tempeh of in deze romige gochujangpasta.
Gochujang, ssamjang, doenjang… dit zijn dé Koreaanse sauzen die je moet kennen
De peperpasta gaat de hele wereld over en als gevolg duiken overal heerlijke fusiongerechten op. Het inspireerde ons bijvoorbeeld voor het maken van deze sundae met gochujangkaramel (zie de video hierboven) en een kipburger met gochujang-mayo. Wil je de Koreaanse keuken met de Italiaanse keuken samenbrengen? Dan krijg je deze snelle gochujangpasta, die op social media helemaal viraal ging.
Er zijn fusiongerechten waar niemand op zit te wachten, maar daar valt deze gochujangpasta niet onder. Peper, room en kaas zijn immers de lekkerste ingrediënten voor een goede pasta. En ook al is deze pasta met gochujang nu misschien trendy, het is zeker een blijvertje.
Gochujangpasta maken in 20 minuten:
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de rigatoni al dente. Schep er een kopje pastawater uit, zet dat apart.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op medium vuur terwijl de pasta kookt. Voeg de ui toe en bak die glazig. Doe de knoflook erbij na 5 minuten en bak 3 minuten mee.
- Schep 2 eetlepels gochujang in de pan en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de 125 ml slagroom en 60 gram geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot een romig mengsel. Meer pit? Doe er dan gewoon nog een lepeltje gochujang bij.
- Voeg de uitgelekte pasta en pastawater toe aan de saus en roer tot de pasta helemaal is bedekt met de gladde en romige saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de gochujangpasta met extra Parmezaanse kaas en een paar draaien zwarte peper voor het serveren.
Nog meer recepten met gochujang:
- Het geheim voor de allerlekkerste gehaktballetjes
- Burrito zonder Tex-Mex: dit is de Koreaanse variant die je wilt proberen
- Zo’n gerecht dat zó goed is dat je ‘m het liefst iedere week op tafel zet: crispy rijst-salade
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FProfielfoto.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FGochujangpasta_pasta_met_gochujang_1.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FGochujangpasta_pasta_met_gochujang_2.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FGochujangpasta_pasta_met_gochujang_3.jpg)