Culy Homemade: gnocchi caprese met burrata

Deze gnocchi caprese wordt je nieuwe lievelingsrecept voor die dagen dat je uitgeblust bent (en dat hebben we allemaal weleens). Klaar in minder dan tien minuten en comfort food tot en met.

Kant-en-klare gnocchi zijn een lifesaver: je kunt deze vers maar ook gedroogd kopen. Tip: bewaar de gedroogde standaard in je keukenkastje en je hebt √°ltijd wat te eten in huis. Met een beetje beurre noisette en een handje paddenstoelen of verse kruiden heb je meteen een maaltijd.

Nog beter: zorg voor twee flinke handen kerstomaatjes en maak deze gnocchi caprese. Verse basilicum erbij, burrata en Parmezaanse kaas on top en je eet als een koning.

gnocchi caprese

Zo maak je deze gnocchi caprese

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij.

Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en laat ze ongeveer 4 minuten bakken. Breng ze op smaak met zout en peper.

Doe de gnocchi erbij, schep door en laat nog 2 à 3 minuten bakken. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak.

Voeg de Parmezaanse kaas toe, roer door en schep de gnocchi op een bord. Maak af met burrata, verse basilicum en nog wat Parmezaanse kaas.