Culy Homemade: gnocchi met spinazie, doperwtjes en katenspek

Culy 6 jul 2016 Recepten

Dit gerecht is misschien niet een lust voor het oog, maar oh, wat is dit lekker. Gnocchi met spinazie, doperwtjes en katenspek in een lichte botersaus.

Kook de gnocchi in ruim gezouten water. Zodra ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Dit duurt niet lang, zo’n 4 minuutjes.

Bak de katenspek krokant in een droge koekenpan, en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd daarna in reepjes.

Snijd de verse salie in ragfijne reepjes. Wok de spinazie in wat olie en laat slinken. Voeg dan de doperwtjes en de salie toe en wok een minuutje mee. Voeg dan de roomboter toe en laat op hoog vuur een beetje inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de gnocchi met de groenten uit de wok en het krokante spek. Besprenkel met extra vergine olijfolie en eventueel nog wat zout en peper.

Gnocchi met spinazie en spek

Voor 2 personen:

  • 500 gram gnocchi
  • Olie
  • 300 gram spinazie
  • 200 gram doperwtjes uit de vriezer
  • 15 gram verse salie
  • 100 gram katenspek
  • 50 gram roomboter
  • Zout & peper
  • Extra vergine olijfolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: gnocchi met spinazie, doperwtjes en katenspek
Sluiten